Erzurum Klozet ve Rezervuar Montajı Sifon Tamir

Erzurum Klozet ve Rezervuar Montajı Sifon Tamir

Erzurum klozet ve rezervuar montajı sifon tamir işlemi evlerimizde düzenli olarak kullandığımız rezervuarlar ve giderlerin sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam etmek için gereklidir. Klozetlerin temizliği için alaturka tuvaletlere göre daha fazla su harcanmaktadır. Bir klozetin rezervuarında ortalama olarak 5 ila 6 litre su bulunmaktadır. Klozetlerde her sifonu çektiğimizde bu su klozeti temizlemek için giderden kanalizasyona akmaktadır. Bu yüzden alaturka tuvaletler su tüketimi konusunda çok daha tasarrufludurlar.

Ancak kullanımı daha rahat olan alafranga tuvaletler gün geçtikçe daha çok kullanılır hale gelmişlerdir. Klozetlerin iç takımında genelde iki yıl içinde arızalanmalar meydana gelmektedir. Klozetler sürekli su akıtmaya başlarlar ve bu durum da fazlaca su israfına sebep olmaktadır. Suyun gittikçe daha değerli olduğu günümüz dünyasında maalesef boşa harcayacak suyumuz bulunmamaktadır. Hem bu sebeple hem de su israfının yol açtığı yüksek faturalar sebebiyle sızdıran klozetler mümkün olduğunca erken müdahale edilmelidir. Su sızıntıları sene bazlı düşününce büyük kayıplara yol açmaktadır.

Sifon Arızası – Sifon Tamiri

Bütün sifonlar basit bir prensip ile çalışırlar. Her sifonda bir doldurma bir de boşaltma musluğu bulunur. Doldurma musluğundaki sıkıntı genel olarak sifon dolduğu halde musluğun kapanmayıp rezervuara su vermeye devam etmesi şeklinde olur. Bu sebeple rezervuardan klozete doğru sürekli su akar ve büyük bir su israfına sebep olurlar. Doldurma musluğunun kapanması haznenin içindeki bir şamandıraya bağlıdır. Bu şamandıra hazne boşken aşağı düşer ve su doldukça yukarı çıkarak musluğu kapatır. Şamandıra ile musluğun birbirlerine bağlandığı kısımda bir conta bulunur. Bu conta sürekli suyun içinde durduğundan dolayı zamanla yıpranıp aşınabilir. Bu durumda yapmanız gereken aşağıdaki adımları takip etmektir.

• Rezervuarı açıp şamandıranın suyun üstünde olup olmadığını kontrol edin.
• Bazı durumlarda şamandıra patlayabilir. Şamandıra suyun kaldırma kuvvetiyle yukarı çıkan bir parça olduğundan içinde bir hava keseciği vardır. Bu hava keseceğinin içine su dolduğunda şamandıra hep aşağıda kalır ve doldurma musluğu kapanmaz.
• Bu durumda şamandırayı yenisiyle değiştirmeniz gerekir.
• Sorun şamandırada değilse, şamandıranın bağlı olduğu musluğu söküp contasını kontrol edin. Conta yıpranmış veya aşınmış ise contayı değiştirin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hemen Bizi Arayın