Erzurum Makina ile Radyatör Temizliği

Erzurum Makina ile Radyatör Temizliği

Erzurum makina ile radyatör temizliği yaptırmanız zaman zaman gerekebilir. Özellikle kış ayları başlamadan radyatör temizliği yaptırmanız gerekir. Radyatörlerde temizlik yapmak borulardaki sıcak suyun daha hızlı dolaşmasını sağlar bu sayede suların ısıtılması için daha az enerji harcanır. Suların borularda daha hızlı dolaşması demek kazandan çıkan suların tekrar kazana dönmesi için gereken sürenin kısalması demektir. Eğer sular yavaş hareket ederse kazana dönen su soğumuş olacaktır. Kazanda da bu suyun tekrar ısıtılması için daha fazla enerji harcanması gerekecektir. Bu yüzden radyatör temizliği yaptırmak hem enerji tasarrufu sağlayacaktır hem de evinizin daha iyi ısınmasını sağlayacaktır.

Niçin Radyatör Temizliği Gereklidir?

Radyatörlerin içinden geçen sular ısındıkça suyun içindeki kireç daha fazla açığa çıkar. Kireç ortaya çıktıktan sonra suyla beraber ilerleyip en kolay yerleşebileceği noktalara nüfuz eder. Genellikle boruların alt kısımlarına çökerler. Ancak suyun ilk olarak ısındığı yerlerde daha fazla kireç birikir. Bu yüzden kazandan çıkan borularda ve kazanın içindeki parçalarda çokça kireç birikir. Temizlik tabii sadece kireci sökmek için değildir. Radyatör temizliği yaprak petek borularının içinde birikmiş olan toz yumaklarını, çamur haline gelmiş pislikleri de temizlemiş oluruz. Bu sayede en az yüzde yirmi verim artışı kazanırsınız. Ayrıca uzun süre bakımları yapılmayan radyatörlerde sistem arızaları baş gösterebilir. Eğer radyatör temizliği yapılmazsa eşanjör delinmesi, radyatör musluklarının tıkanıp kapanması ve pompa arızasıyla karşılaşabilirsiniz.

Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Radyatör temizliği için özel makinesi gereklidir. Bu makine sayesinde radyatör temizliğinde kullandığımız kimyasal bakım ürünlerini petek borularına döküp kimyasalın her yere nüfuz ettiğine emin oluyoruz. Daha sonrasında ise radyatörlerin içinde kimyasal kalmayacak şekilde bütün radyatörleri yıkıyoruz. Kimyasalların içeriği asidik olduğu için boruların içinde uzun süre kalırlarsa borulara zarar verirler. Genellikle kapalı devre sistemlerde Dr. Combi kireç önleyici ilaç kullanılır. Bu ilaç sistemdeki su kapasitesinin yaklaşık olarak yüzde onu oranında pompalanır ve sistemin içinde gezdirilir. Radyatör temizliği her peteğe tek tek uygulanır. Radyatör temizliği bittikten sonra asidik temizleme ürünün sistemden tamamen atılması için yıkama yapılır ve asidi nötrleyici bir kimyasal dökülerek boruların aşınmaması sağlanır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hemen Bizi Arayın